Gezondheid

11-06-2019

Vaccineren

Binnen DOL FIJN volgen we de landelijke en lokale ontwikkelingen t.a.v. het vaccinatiebeleid op de voet. Natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk ouders hun kinderen laten vaccineren tegen kinderziekten, want wij willen immers een veilige omgeving voor alle kinderen bieden.

Aan de andere kant staat de wetgeving niet toe om niet gevaccineerde kinderen te weigeren en wij volgen deze wetgeving. Er moet een politieke keuze gemaakt worden om dit beleid te veranderen.

Ondertussen heeft de gemeente Barneveld, als proef besloten tot het aanbieden van extra informatieve vaccinatieconsults aan ouders van pasgeboren kinderen. De afgelopen maanden zijn de ouders van 181 pasgeboren Barneveldse kinderen ingegaan op het aanbod van de gemeente voor een consult, wat neerkomt op ongeveer 96 procent. De gemeente heeft de pilot verlengd tot eind 2019.

In de gemeente Barneveld is het vaccinatiepercentage ongeveer 66%. Dat is erg laag in verhouding tot andere gebieden.

Het vaccinatiepercentage binnen DOL FIJN is momenteel 96%, fors hoger dan het percentage in de gemeente Barneveld. We zijn er blij mee dat het percentage aan de landelijke norm van 95% voldoet.