Gezondheid

22-07-2019

Warmte!

Het is warm, erg warm in Nederland!

Ook op onze locaties hebben we er last van. We proberen er alles aan te doen om de warmte buiten te houden. In de kinderopvang mogen we geen airco’s gebruiken, omdat deze ziektekiemen kunnen verspreiden. We maken wel gebruik van ventilatoren en op sommige locaties van ventilatiesystemen.

We volgen ons eigen hitteplan waarin is beschreven hoe we de kinderen bij hitte extra zorg kunnen bieden en we volgen de laatste actuele informatie van het RIVM maar met deze extreme hitte houden we ons hoofd en lijf moeilijk koel.

De kinderen tot 1 jaar zijn het meest kwetsbaar omdat ze niet zelf actie kunnen ondernemen als ze het te heet hebben. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat kinderen niet te warm gekleed zijn, niet verbranden, meer te drinken krijgen en rustiger aan doen. We zoeken vooral de meeste koele plekjes op en zijn vaak meer binnen dan buiten. 

Baby's volgen hun eigen schema maar zijn door de hitte ook vaak wat van slag. DOL FIJN Kinderopvang houdt alle locaties open. Wij adviseren wel om de kinderen (en dan met name de baby's) goed in de gaten te houden en als het mogelijk is, thuis te houden tijdens de komende warme dagen.