Gastouderopvang

Kleinschalige, persoonlijke opvang op maat

Gastouderopvang van DOL FIJN is werkzaam in diverse gemeentes in Midden Nederland en staat voor kwaliteit, duidelijkheid, flexibiliteit en transparantie. Gastouderopvang is kleinschalige, persoonlijke opvang op maat. Wij bemiddelen tussen ouders die opvang voor hun kinderen zoeken en gastouders die opvang veelal in hun eigen woning aanbieden.

Als je gebruik maakt van gastouderopvang, dan breng je jouw kind naar een gastouder, veelal bij haar thuis. Jouw kind wordt in een huiselijke omgeving opgevangen, meestal in een gezin. Je kind heeft iedere dag hetzelfde gezicht, vertrouwd en veilig. Daarnaast is gastouderopvang flexibel. Sta je in de file of heb je een vergadering die uitloopt, dan is dat vaak geen probleem. Wil je een extra dag of aantal uren afnemen, dan is er bij de gastouder veel mogelijk. In overleg met de gastouder kan zelfs een kind dat zich wat ziek voelt worden opgevangen. Kortom, gastouderopvang is opvang op maat.

Het is ook mogelijk om de opvang bij jouw thuis te laten plaatsvinden. Deze vorm van gastouderopvang heeft als voordeel dat het rust geeft voor de ouder en het kind, omdat de kinderen niet gehaald en gebracht hoeven te worden. Vooral bij meerdere (kleine) kinderen een ideale oplossing. Opvang aan huis kan op maximaal 3 dagen per week door dezelfde gastouder worden geboden en valt onder de regeling huispersoneel.

Het spreekt vanzelf dat gastouderopvang kleinschalig is. Het aantal kinderen dat een gastouder tegelijkertijd mag opvangen is aan strenge regels gebonden. De groepen kinderen zijn klein, waardoor je kind in een kleine groep kan leren samen spelen en de wereld ontdekken. Een gastouder mag nooit meer dan twee baby’s tegelijk opvangen. Je weet dus dat jouw kind persoonlijke aandacht krijgt, dat er ruimte is voor jouw kind, letterlijk en figuurlijk.

De gastouders

Gastouders zijn professionals, die voldoen aan de wettelijke eisen vanuit de Wet Kinderopvang en zijn allemaal opgenomen in het landelijk Register Kinderopvang. Zij kiezen er bewust voor op professionele wijze jouw kind te verzorgen en te begeleiden. Gastouders zijn zogenaamde ‘ervaringsdeskundigen’, omdat ze vaker voor kinderen (zoals de eigen kinderen) hebben gezorgd. Daarnaast hebben gastouders minimaal een diploma of ervaringscertificaat MBO-2 Helpende (Zorg en) Welzijn en zijn ze in het bezit van een certificaat EHBO aan kinderen. Een gastouder heeft oog, oor en hart voor de kinderen.

Alle gastouders krijgen persoonlijke begeleiding van een deskundige bemiddelingsmedewerker. Er vinden regelmatig huisbezoeken plaats, er zijn evaluatiegesprekken met ouder en gastouder en jaarlijks wordt de risico-inventarisatie op het gebied van veiligheid en gezondheid afgenomen. Daarnaast biedt het gastouderbureau scholing- en intervisiemogelijkheden aan voor de gastouders.

De ruim honderd geregistreerde gastouders die voor DOL FIJN werken, bieden opvang in de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en diverse aangrenzende gebieden.

Er is veel diversiteit in gastouderopvang. Er zijn gastouders die in het buitengebied wonen bijvoorbeeld op de boerderij, gastouders die in het dorp wonen dicht bij de winkels en andere voorzieningen, gastouders met een christelijke achtergrond en gastouders die gespecialiseerd zijn in kinderen met een extra zorgvraag. Daarnaast zijn er gastouders die graag veel buiten zijn met de kinderen, gastouders die veel knutselen met de kinderen en gastouders die sportief bezig zijn met de kinderen.

Alle locaties van gastouders zijn hieronder te vinden. Daarnaast is het inspectierapport van iedere gastouder in te zien via Landelijk Register Kinderopvang.


Meer weten?

Als je geïnteresseerd bent in gastouderopvang voor jouw kind, dan kun je je inschrijven via onderstaande link, een mailzenden aan infogob@dolfijnkinderopvang.nl of telefonisch contact met ons opnemen via
0342-423617. Eén van onze bemiddelingsmedewerkers neemt vervolgens contact met jou op om een afspraak bij je thuis te maken. Onze bemiddelingsmedewerkers zoeken graag samen met jou naar de juiste gastouder!

Inschrijfformulier ouder 


Als je zelf graag gastouder wilt worden kun je je inschrijven via onderstaande link, een mail zenden aan infogob@dolfijnkinderopvang.nl of telefonisch contact met ons opnemen via 0342-423617. Eén van onze bemiddelingsmedewerkers neemt vervolgens contact met jou op om een afspraak bij je thuis te maken.

Om gastouder te worden, moet je voldoen aan een aantal eisen vanuit de Wet Kinderopvang. Via deze link kun je de specifieke eisen en mogelijkheden bekijken. Bij vragen kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen. Mocht je niet over de juiste opleiding beschikken, dan is er een mogelijkheid om een verkorte diplomaroute te volgen (zie: Diplomaroute helpende zorg en welzijn). Bij vragen of meer informatie kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen. 

Inschrijfformulier gastouder


Vind een locatie bij jou in de buurt!

Vul hieronder jouw postcode in.