Peuteropvang

We zorgen voor een zo goed mogelijke start op de basisschool

Peuters vanaf twee jaar leren in de peutergroep de dingen die belangrijk zijn voor een goede start op de basisschool. Denk aan samen spelen, delen, wachten op je beurt en de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Alle peuteropvang groepen werken met een VVE-programma. Bij DOL FIJN werken we met het educatieve programma Pyramide. Met ons VVE-aanbod stimuleren wij doelgericht en systematisch de ontwikkeling van peuters. Dit doen wij natuurlijk op een speelse manier. Door middel van een thematisch aanbod, een uitnodigend en gezellig ingerichte ruimte en uitdagende activiteiten, stimuleren we peuters om nieuwe woorden te leren, na te denken, te spelen met andere kinderen, motoriek te oefenen (beheersen van het bewegen), zich te concentreren en te luisteren. Onze pedagogisch medewerkers krijgen hierin extra scholing en begeleiding. Op deze manier zorgen wij ervoor dat alle kinderen een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.

Voor wie is VVE?

Alle peutergroepen bieden Voor- en Vroegschoolse Educatie. Er zijn afspraken met de gemeente Barneveld gemaakt over welke kinderen (vanaf 2 jaar) in aanmerking komen voor een VVE-indicatie. Hierbij kijkt men in de eerste plaats naar de taal die het gezin thuis spreekt en naar het opleidingsniveau van ouders. Het consultatiebureau (CJG) geeft de indicaties af. De ouderbijdrage bij een VVE-indicatie is anders dan in de kinderdagopvang omdat de gemeente meebetaalt als (een van) de ouders niet werken/studeren. Alle andere situaties vallen onder de Wet kinderopvang.

Kinderopvangtoeslag of peutertoeslag?

Peutergroepen vallen onder de Wet kinderopvang. De belastingdienst of de gemeente betaalt met je mee. Maar bij welke instantie moet je zijn voor de toeslag? Dit hebben we voor je op een rij gezet onder tarieven.


Meer weten?

Op elke locatiepagina vind je informatie over openingstijden, contactgegevens het dagprogramma en het pedagogisch werkplan van de locatie.

Inschrijven kan via deze website. Kom je liever eerst eens kijken? Dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt door middel van het formulier 'rondleiding aanvragen' een afspraak maken maar je kunt natuurlijk ook eerst even bellen voor meer informatie. Onze medewerkers zoeken graag samen met je naar welke opvangsoort het beste bij jullie past!


Vind een locatie bij jou in de buurt!

Vul hieronder jouw postcode in.